Tim Nagtegaal

Werkervaring

In 2001 ben ik begonnen om werkervaring op te bouwen. Dit begon als vakkenvuller bij de plaatselijke bouwmarkt, waar ik in 8 jaar tijd doorgegroeid ben naar een gewaardeerde allround verkoopmedewerker. Ik werkte hier in de avonduren, op zaterdag en in vakanties naast mijn studie. Naast een hoop lol heb ik veel productkennis opgedaan en als belangrijkste, het aangaan met klantcontact en het samenwerken met collega’s.

In 2003 begon ik met mijn eerste stage vanuit mijn mbo- opleiding Bouwkunde. Ik koos voor een halfjaar stage bij de facilitaire dienst van Meerkanten in Ermelo. Daar heb ik de bouwkundige voornamelijk ondersteund met technisch tekenwerk (AutoCad) van panden in eigendom van de stichting. In het vervolg van deze stage, begon ik in 2005 aan mijn stage bij de afdeling bouw & vastgoed van Arcadis in Amersfoort. Hier heb ik veel bouwkundig tekenwerk uitgevoerd. Variërend van OV-poortjes op stations en het tekenwerk van gebouwen. Het technisch tekenen in AutoCad had ik  na mijn twee bouwkundige stages inmiddels prima in de vingers.

Tijdens mijn studie Ruimtelijke Ordening en Planologie in Utrecht, begon ik in 2007 aan mijn hbo- stage bij het stedenbouwkundige bureau IMOSS in Amersfoort. Hier is mijn werkervaring binnen het vakgebied van de stedenbouw gestart. Tijdens dit halfjaar heb ik aan een grote verscheidenheid van ontwerp- en tekenwerk gewerkt. Ik leerde hier met nieuwe programma’s werken en kwam ik in aanraking met het stedenbouwkundig ontwerpen. Deze werkervaring en ontwerpinstrumentarium heb ik tijdens mijn aansluitende stage bij de afdeling stedenbouw van de gemeente Harderwijk verder uitgebouwd.

Inmiddels startte ik begin 2009 mijn afstudeertraject. Bij de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam kreeg ik de ruimte om mijn afstudeeropdracht deels uit te voeren en daarnaast deels als assistent ontwerper in dienst te treden. Dit was voor mij een hele aantrekkelijke en leerzame combinatie. In juni 2009 voltooide ik mijn afstudeeropdracht en haalde ik met dikke voldoendes mijn bachelordiploma. Meteen daarna startte ik mijn studie stedenbouwkunde aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Ondertussen kwam ik als stedenbouwkundig ontwerper in vaste dienst van de gemeente Amsterdam. Tot op heden ben ik hier nog steeds werkzaam en heb ik mij in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een zelfstandige en flexibele medewerker. De combinatie van stedenbouwkundige adviezen schrijven en het werken aan diverse ontwerpopgaven vind ik een afwisselende en leerzame ervaring.

0 Responses to this post
Plaats hier je reactie!