Tim Nagtegaal

Studie

Deze pagina belicht mijn gemaakte producten gedurende mijn studieperiode. Door middel van het bovenstaande navigatiemenu, is er een keuze te maken tussen de verschillende studies. Vanwege de raakvlakken met het vakgebied stedenbouw, belicht ik alleen mijn studies aan de Hogeschool Utrecht en die van mijn studie stedenbouwkunde aan de Academie van Bouwkunst.

In de zomer van 2001 haalde ik met goed gevolg mijn mavo- diploma aan de plaatselijke ‘Groen van Prinsterer Mavo’ in Harderwijk. Meteen daarna ben ik met mijn mbo- studie Bouwkunde aan het opleidingscentrum ‘Landstede’ in Harderwijk gestart. Naast mijn reguliere binnenschoolse curriculum, heb ik een halfjaar stage gelopen bij het facilitaire bureau van de instelling ‘Meerkanten’ in Ermelo. Ik heb hier veel met AutoCad gewerkt en panden in eigendom van de stichting ingemeten en gedigitaliseerd. Een jaar later begon ik met mijn stage bij de afdeling Bouw & Vastgoed binnen het ingenieursbureau Arcadis in Amersfoort. Inmiddels wist ik dat ik een vervolgopleiding op hbo- niveau wilde doen. In de zomer van 2005 behaalde ik mijn Bouwkunde- diploma bij Landstede in Harderwijk.

Na mijn studie Bouwkunde, begon ik na de zomer van 2005 met mijn studie Ruimtelijke Ordening & Planologie aan de Hogeschool Utrecht. Dit is een zeer breed georiënteerde studie waarbinnen studenten werken met alle vakgebieden binnen de Ruimtelijke Ordening. Dit zijn bijvoorbeeld de vakgebieden stedenbouw, verkeerskunde, geografie, planologie, milieukunde, grondexploitatie- techniek en de juridische componenten van de Ruimtelijke Ordening. Vanuit mijn studie Ruimtelijke Ordening en Planologie heb ik twee stages gevolgd. Bij het stedenbouwkundige bureau IMOSS in Amersfoort heb ik als assistent-ontwerper aan diverse projecten gewerkt. Hier is mijn carrière als stedenbouwkundig ontwerper begonnen. Ik leerde hier handschetsen, computertekenen en ontwerpen. Mijn tweede stage heb ik bij de gemeente Harderwijk gevolgd in de soortgelijke functie als assistent-ontwerper. Ik heb hier bijvoorbeeld zelfstandig gewerkt aan een verkavelingsplan voor een gedeelte van een nieuwbouwwijk in Harderwijk. Mijn afstudeerstage binnen mijn studie in Utrecht heb ik bij de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam gevolgd. Tijdens dit halfjaar heb ik als afstudeeropgave een zelfstandige en actuele ontwerp-opgave uitgewerkt. Daarnaast heb ik reguliere werkzaamheden uitgevoerd in de functie van assistent-ontwerper. In de zomer van 2009 behaalde ik mijn diploma ‘bachelor of built environment’ (BBE) aan de Hogeschool Utrecht.

Na mijn studie in Utrecht, wilde ik mij verder verdiepen in het vakgebied van de stedenbouw. Ik werd toegelaten aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en daar ben ik na de zomer van 2009 van start gegaan. Bij aanvang van mijn studie stedenbouwkunde aan de Academie van Bouwkunst, stond ik inmiddels al een halfjaar onder contract bij de Dienst Ruimtelijke Ordening van de gemeente Amsterdam. Het hebben van een baan naast de studie aan de academie is een vereiste. De combinatie van studeren en werken zorgt voor een intensief maar leerzaam traject. In het voorjaar van 2013 heb ik vanwege persoonlijke omstandigheden besloten te stoppen met mijn studie aan de academie. Een ingrijpend maar weloverwogen besluit. Inmiddels kan ik terug kijken op bijna 4 jaar studietijd aan de academie. De studie is zeker niet voor niets geweest. Door de combinatie van werken en studeren heb ik mij zeer sterk kunnen ontwikkelen.

 

0 Responses to this post
Plaats hier je reactie!